Ispiši ovu stranicu

Radni sastanak na temu " Izazov i problem radne snage”.

Ilustracija Ilustracija Foto: Sandra Grgić

U sklopu strukovne grupe graditeljstva Županijske komore Vukovar održan je radni sastanak na temu " Izazov i problem radne snage”.

Na sastanku su prezentirani statistički podatci o broju upisanih učenika na području Vukovarsko-srijemske županije razloženo po više parametara kroz posljednjih deset godina. 

Djelatnici područne službe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Vukovar nazočnima su predstavili mjere aktivne politike zapošljavanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a predstavljene su i mogućnosti za prekvalifikaciju i obrazovanje odraslih.

- Pokušali smo problematiku nedostatka kvalificirane radne snage obuhvatiti sa svih strana te je predstaviti tvrtkama članicama. Obradili smo dostupne podatke o upisima djece u srednje škole koje su zanimljive našim poduzećima, a kako bismo vidjeli trendove. Nedostatak kvalificirane radne snage ne može se riješiti preko noći stoga kroz ovakve sastanke nastojimo zajednički iznaći rješenja – rekao je Ivan Marijanović poslovni tajnik Županijske komore Vukovar dodajući kako je poslodavcima i svim nazočnima predstavljen i postupak uvoza radne snage, posredovanje pri zapošljavanju kao i postupak najma radne snage.

Nakon uvodnog dijela sastanka, predstavljanja i prezentiranja svi nazočni su mogli postavljati pitanja te dati svoje prijedloge na temu krize u području radne snage.

Pročitano 211 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI