Ispiši ovu stranicu

Održana završna konferencija projekta Zajedno u najboljim godinama II

Održana završna konferencija projekta Zajedno u najboljim godinama II Foto: EDVU

U Gradskom muzeju Vukovar održana je završna konferencija projekta Zajedno u najboljim godinama II.

Projekt Zajedno u najboljim godinama II iz Programa Zaželi – program zapošljavanja žena faza III osam mjeseci provodio je Europski dom Vukovar s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, područnim uredom Vukovar i Hrvatskim zavodom za socijalni rad, područnim uredom Vukovar.

Kroz projekt je zaposleno 25 teže zapošljivih žena koje su pružale pomoć za 177 korisnika, osoba starije životne dobi s područja Vukovara i Bršadina.

- Ovim projektom osim pomoći osobama treće životne dobi koje pripadaju skupini s nepovoljnim ekonomskim i socijalnim prilikama, doprinosi se i promicanju društvene odgovornosti te osnaživanju žena na tržištu rada. Projekti poput ovoga iznimno doprinose smanjivanju nejednakosti u društvu i konkretnoj brizi prema najranjivijim skupinama društva – pojasnila je izvršna direktorica Europskog doma Vukovar Dijana Antunović Lazić.

Vrijednost projekta je 163.169,42 eura. Bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 85 posto dok je ostalih 15 posto osigurano iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Pročitano 203 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI