Obilježena 101. obljetnica rođenja prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana

Obilježena 101. obljetnica rođenja prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana Foto: Valerija Lozančić

Povodom 101. obljetnice rođenja prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana izaslanstvo Grada Vukovara upalilo je svijeću podno njegove spomen biste na Trgu Republike Hrvatske.

Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić tom je prigodom podsjetio na sve što je napravio za samostalnu, slobodnu i nezavisnu Hrvatsku te naglasio kako je dr. Tuđman najveća povijesna ličnost hrvatskog naroda.

- Možemo zasigurno tvrditi da je dr. Tuđman najveća povijesna ličnost hrvatskog naroda i to ne samo u turbulentnom 20.stoljeću, nego i u kompletnoj hrvatskoj povijesti, za što postoje mnogobrojni dokazi – poručio je Dimić. Podsjetio je na Tuđmanovu pomirbu iseljene i domovinske Hrvatske koja je bila, kako kaže, veliki vjetar u leđa stvaranju samostalne Hrvatske.
-Stvorio je i respektabilnu vojnu silu, oslobodio okupirane dijele Hrvatske te proveo mirnu reintegraciju koja je sačuvala mnoge živote. Mnogi stanovnici Vukovara, bez obzira na nacionalnost, trebaju biti zahvalni dr. Tuđmanu jer je svojom vizijom uspio sačuvati grad i ljudske živote te dovesti do današnjeg suživota i načina razvoja grada, što mi moramo pratiti i prenositi mladima – poručio je Dimić.

U izaslanstvu je bila i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Kristina Bilić. 

Pročitano 305 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase