Ispiši ovu stranicu

Završna konferencija projekta „Ruka podrške za bolje sutra 2”

Završna konferencija projekta "Ruka podrške za bolje sutra 2" Završna konferencija projekta "Ruka podrške za bolje sutra 2" Foto: Sandra Grgić

Humanitarna udruga Duga Vukovar u partnerstvu s Centrom za edukaciju i informiranje potrošača, Centrom za socijalnu skrb Vukovar i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područnim uredom Vukovar proteklih osam mjeseci provodila je, u sklopu Poziva "Zaželi - program zapošljavanja žena - faza III", projekt „Ruka podrške za bolje sutra 2”. 

Projekt vrijedan 741.600,00 kuna financiran je u stopostotnom iznosu i to 85 posto iz Europskog socijalnog fonda i 15 posto iz državnog proračuna Republike Hrvatske.

Provedba projekta završava 14. svibnja 2023. godine i tim povodom Humanitarna udruga Duga Vukovar održala je završnu konferenciju na kojoj je predsjednica Udruge Tamara Mikulić naglasila kako je cilj projekta s jedne strane bio zaposliti 15 pripadnica ciljane skupine s područja Vukovarsko-srijemske županije, a s druge pružiti pomoć starijim i nemoćnim osobama te osobama sa invaliditetom s područja Vukovara i prigradskih naselja Sotin i Lipovača.
- Nama je to drugi, ovakve vrste, projekt. Kroz projekt je zaposleno 15 djelatnica koje su se brinule za 111 krajnjih korisnika. Povratne reakcije djelatnica i korisnika izuzetno su dobre i svi čekaju raspisivanje novog natječaja za projekte, a koje bi trebalo biti u lipnju – naglasila je Mikulić.

Predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Vukovar Jasna Kolar navela je kako je kroz prethodne dvije faze Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena”provedeno 746 projekata u ukupnom iznosu od 239 milijuna eura.
- Još jedan projekt Humanitarne udruge Duga Vukovar smo priveli kraju. Kroz prethodne dvije faze Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena” u Republici Hrvatskoj provedeno je 746 projekata u ukupnom iznosu od 239 milijuna eura. Kroz te projekte uključeno je 14 tisuća žena za 79 tisuća starijih i nemoćnih korisnika. Alokacija za fazu tri, u koju je bio uključen i projekt Humanitarne udruge Duga Vukovar, bila je 26,5 milijuna eura. Kroz projekte faze tri u Republici Hrvatskoj uključeno će biti 4 tisuće žena za 24 tisuće korisnika. Na našem području bilo je 17 nositelja projekta i ukupno je zaposleno 369 žena što je gotovo 22 posto naše ukupne evidencije Područnog ureda. U odnosu na prvu fazu Poziva, to je povećanje od 51 posto uključenih, a u odnosu na fazu dva to je povećanje od 12 posto – naglasila je Jasna Kolar.

Pročitano 236 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI