Ispiši ovu stranicu

Održana završna konferencija projekta raSTEM - razvoj STEM-a u Vukovaru

Održana je završna konferencija projekta raSTEM-razvoj STEM-a u Vukovaru koji se provodio od svibnja 2021. do svibnja 2023.

U rodnoj kući Lavoslava Ružičke, održana je završna konferencija projekta raSTEM – Razvoj STEM-a u Vukovaru, koji je protekle dvije godine provodila Mirovna grupa mladih Dunav. Projekt vrijedan 2,7 milijuna kuna financiran je od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade RH, a partneri na projektu bili su Europski dom Vukovar, Gimnazija Vukovar, Tehnička škola Nikola Tesla Vukovar, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Sveučilišta u Osijeku, Grad Vukovar i Razvoja agencija VURA. Voditeljica projekta Martina Uglik istaknula je na konferenciji kako je realizirano više projektnih aktivnosti kroz koje je rodna kuća vukovarskog nobelovca dobila novi izgled. Kroz projekt je u Ružičkinoj kući opremljen znanstveni escape room, prvi i jedini u Vukovaru u kojem se kroz tri prostorije mogu rješavati zadaci vezani uz Ružičku te tehničko-robotički kabinet za radionice za djecu iz područja više prirodnih znanosti.
- Kroz ovaj prostor koji je dobio sasvim drugu namjenu, upoznajete se s likom i djelom Lavoslava Ružičke. Kroz dva postava prošlo je stotinjak djece i mladih. Jačanjem kapaciteta udruga realizirali smo tri studijske posjete. Izuzetno smo zadovoljni jer smo sve projekte ciljeve uspjeli realizirati u sinergiji sa svim partnerima– istaknula je Uglik.

Zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Filip Sušac istaknuo je zadovoljstvo što je Grad Vukovar dobio nove sadržaje te izradio nadu da će se nastaviti u smjeru razvoja STEM-a u Vukovar.
- Dobili smo nove sadržaje u našem gradu, napravili smo korak prema razvoju STEM-a, a nadamo se sljedećim pozivima i daljnjem razvoju STEM-a u našem gradu – rekao je Sušac.
Ured za udruge Vlade RH ima namjeru raspisati ponovno natječaj u slijedećem programskom razdoblju, a kako je naglasila Uglik, u suradnji s Hrvatskim domom Vukovar, zajednički se planiraju prijaviti za nastavak projekta.

 

Pročitano 271 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI