Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111

Međunarodni praznik rada Vukovarci proslavili u Adici uz 1200 porcija graha

  • Ponedjeljak, Svi 01 2023
  • Piše: 
Grah su sugrađanima podijelili gradonačelnik Ivan Penava i njegov zamjenik Filip Sušac Grah su sugrađanima podijelili gradonačelnik Ivan Penava i njegov zamjenik Filip Sušac FOTO: HRV/Žana Kunji

I ove godine Međunarodni praznik rada Vukovarke i Vukovarci proslavili su uz bogat program u sklopu “Prvosvibanjskog izleta u Adici” u organizaciji Turističke zajednice grada Vukovara i Grada Vukovara. 

Na omiljenom vukovarskom izletištu, park-šumi Adica, okupio se rekordan broj sugrađana i posjetitelja te su uz tradicionalni grah proslavili 1. svibnja. Organizatorima su u pripremi prvosvibanjskog obroka pomogli učenici Srednje strukovne škole “Marko Babić”, a 1200 porcija pomogao je podijeliti gradonačelnik Ivan Penava sa svojim zamjenikom Filipom Sušcem te je poželio sugrađankama i sugrađanima sretan Međunarodni praznik rada.
- Drago mi je vidjeti brojne građane, a dugačak red za porcije graha pokazuje da se tradicija u našem gradu itekako poštuje. Prilika je ovo za istaknuti važnost rada jer se u našoj zemlji posljednjih godina kultura rada zatire i ne znamo cijeniti svoj hrvatski rad i proizvod. Moramo poštivati domaće i učiti generacije da žive od svoga rada jer to je jedina perspektiva – istaknuo je gradonačelnik Penava te dodao kako je to jedini način da mladi prestanu iseljavati i ostanu budućnost graditi u našoj Hrvatskoj.

REKORDAN BROJ POSJETITELJA

Direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić istaknula je važnost ovakvih manifestacija za sugrađane te izrazila zadovoljstvo brojem okupljenih. 

- Danas svi putevi tradicionalno vode na Adicu, a vidimo da je broj sugrađana, ali i posjetitelja iz drugih gradova i mjesta, to dokazao. Veseli nas druženje sa sugrađanima i nadam se da ćemo se svi zabaviti i dan provesti u prazničnom raspoloženju – istaknula je Sekulić. Lunapark i druga igrala za najmlađe otvorena su za korištenje tijekom cijeloga dana. 

Podsjećamo, Međunarodni praznik rada obilježava se u spomen na velike radničke prosvjede u Chicagu koji su započeli 1. svibnja 1886. godine, a na kojima je oko 40 tisuća radnika tražilo skraćivanje radnog vremena i bolje uvjete rada. Prvi dan mjeseca svibnja državni je praznik u više od 80 zemalja diljem svijeta.

Pročitano 320 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase