Ispiši ovu stranicu

Umirovljenici će i dalje ići organizirano u Bizovac i Lipik

Umirovljenici će i dalje ići organizirano u Bizovac i Lipik Foto: Vukovarsko-srijemska županija

U Maloj županijskoj vijećnici u Vinkovcima održana je 35. sjednica Županijskog odbora za skrb o osobama treće životne dobi na kojoj se raspravljalo o odlasku umirovljenika u toplice kao i o aktivnostima i Planu rada za 2023. godinu.

Predsjednik Odbora Mihajlo Tomašković istaknuo je kako je došlo do velikog povećanja cijena svih usluga u toplicama u koje su do sada umirovljenici odlazili organizirano te je zbog toga bilo potrebno tražiti nove, povoljnije destinacije izvan Republike Hrvatske. Održan je sastanak s predstavnicima toplica u Fojnici, koji su ponudili vrlo sadržajne i prihvatljive 10-dnevne aranžmane, koji su dobro prihvaćeni od strane umirovljenika jer se bilježi velika zainteresiranost. Nadalje, u planu su i pregovori s predstavnicima toplica u Tesliću, od kojih se također očekuju povoljne ponude.

Predsjednik Odbora podsjetio je da će umirovljenici i dalje ići u toplice Bizovac i Lipik, ali po prijedlogu s prethodne sjednice Odbora, da se 60% sredstava utroši na odlazak u Bizovac i Lipik, a 40% za druge, povoljnije destinacije.

Osim toga bilo je govora o redovitom radu umirovljeničkih udruga, a pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Mario Adamović istaknuo je kako je Vukovarsko - srijemska županija rastom cijena i većim troškovima života proširila i mjere pomoći za umirovljenike: u tijeku je Javni poziv za pomoć umirovljenicima s malim primanjima u vidu poklon paketa hrane, na koji se očekuje oko 1500 prijava. Nadalje, očekuje se uskoro i objava Javnog natječaja za financiranje programa i projekata koje provode umirovljeničke udruge na području Vukovarsko - srijemske županije, kao i priprema prijedloga za produžetak Sporazuma s jedinicama lokalne samouprave o sufinanciranju odlaska umirovljenika u toplice.

 

Pročitano 245 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI