Zakon o vodi u Saboru; povećati korištenje vode iz slavine

Predloženim Zakonom o vodi za ljudsku potrošnju želi se potaknuti građane na korištenje vode iz slavine umjesto one u plastičnim bocama, čime će pridonijeti i smanjenju otpada, rekla je u srijedu u Saboru državna tajnica u Ministarstvu zdravstva Marija Bubaš.

- Ovim zakonom želimo potaknuti stanovnike na korištenje vode iz slavine čime bi se moglo pridonijeti smanjenju upotrebe plastike, smanjenju plastičnog otpad i emisije stakleničkih plinova što bi trebalo imati pozitivan utjecaj na ublažavanje klimatskih promjena - rekla je državna tajnica Bubaš predstavljajući zakonski prijedlog.

Oko 92,7 posto stanovnike Hrvatske ima priključak na sustav javne vodoopskrbe, dodala je Bubaš. Od spomenutog zakona također očekuje da ojača povjerenje građana u zdravstvenu ispravnosti vode i vjerodostojnost rezultata analiza njezine kvalitete.
- O stanju kvalitete vode građani će biti informirani od strane županijskih zavoda za javno zdravstvo, dok je isporučitelj obavezan građanima davati provjerene i točne informacije o svim aspektima zdravstvene ispravnosti vode - poručila je.

Pročitano 399 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase