Ispiši ovu stranicu

Program "Tu smo za vas"

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiva HRV

Crveni križ Osijek podsjeća sve sugrađane starije životne dobi i nemoćne osobe da u okviru programa "Tu smo za Vas" i dalje mogu zatražiti pomoć volontera oko odlaska u kupnju namirnica, lijekova ili plaćanja režijskih računa. 

- Sugrađani u potrebi mogu nazvati broj 099/489 9744, ponedjeljkom i utorkom od 8 do 11 sati te zatražiti pomoć volontera oko odlaska u kupovinu, a srijedom od 12 do 15 na istom je telefonu dostupna i psihosocijalna podrška - pojašnjavaju iz Crvenog križa Osijek.  

Podsjetimo, program “Tu smo za vas” financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike kroz poziv „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge“ za razdoblje 2020. do 2023. godine.

U prvoj godini provedbe programa uključeno je ukupno 185 umirovljenika i starijih i nemoćnih osoba s područja Osijeka i Općina Ernestinovo, Šodolovci, Vladislavci i drugih ruralnih sredina u pružanje usluga SOS i PSP telefona koje uključuju nabavu namirnica, nabavu lijekova, plaćanje računa, prijevoz liječniku, psihosocijalnu podršku i slično.

Kroz program su provedene tri radionice za starije i nemoćne korisnike s područja općina Ernestinovo, Šodolovci i Vladislavci za ukupno 42 korisnika. Regrutirano je, educirano i opremljeno 30 volontera za pružanje usluge SOS i PSP telefona, dok je ukupno 31 volonter bio uključen u pružanje usluga SOS i PSP telefona.

 U okviru programa održan je i Okrugli stol na temu važnosti dobrosusjedske pomoći na kojemu se sudjelovalo ukupno 17 osoba, stručnjaka iz područja socijalne skrbi, pružatelja socijalnih usluga i predstavnika jedinica područne (regionalne) samouprave.

U prvoj godini provedbe SOS/PSP usluge volonteri i zaposlenici su obavili 1.390 usluga (intervencija) za ukupno 161 jedinstvenog korisnika na području djelovanja programa. Volonteri iz općina Ernestinovo i Vladislavci koji su prevozili korisnike liječniku su proveli 75 usluga prijevoza za 24 jedinstvena korisnika.

Pročitano 339 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI