Ispiši ovu stranicu

U Čepinu održana manifestacija Dani polja suncokreta

U Čepinu održana manifestacija Dani polja suncokreta Foto: Osječko-baranjska županija

Na pokusnom polju kod Čepina održana je tradicionalna manifestacija Dani polja suncokreta, a obilježeno je ujedno i 80 godina postojanja Tvornice ulja Čepin. Osnovana je 1942. godine kada je u tom mjestu i započela prerada suncokreta te proizvodnja sirovog ulja mehaničkim prešanjem. Od 2002.godine ova je tvornica najveći prerađivač uljarica u Hrvatskoj s godišnjim kapacitetom prerade od 150 tisuća tona i proizvodnjom od 32 milijuna litara rafiniranih ulja godišnje.

Uz brojne goste i predstavnike javnog, gospodarskog i političkog života ovoj manifestaciji u organizaciji tvornice nazočio je i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić i zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Jasminka Crnković.

- Čestitam tvornici 80 godina postojanja i želim puno uspjeha u narednom razdoblju. Mnogo je proizvoda koji su do sada nastali u ovoj tvornici, a svakako tu i velik broj zaposlenih koje treba zadržati uz poticanje poslovanje. Ova godina je bila sušnija, ali vjerujem da će kvaliteta proizvoda biti dobra, bez obzira na smanjene prinose. Drago mi je što i danas svjedočimo dobroj suradnji svih poljoprivrednika, a ističem da Osječko-baranjska županija daje punu podršku i tvornici i svim poljoprivrednicima, što ćemo i nastaviti. Osobito je važno ono što kao Županija radimo za naredno razdoblje, a to su programi navodnjavanja, za što i danas imamo potpisivanje dva vrijedna ugovora - rekao je Miletić.

 

 

 

Pročitano 384 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar