Ispiši ovu stranicu

Pavliček: Predugo traje rješavanje problema nestalih osoba, to je rak-rana našeg društva!

Pavliček: Predugo traje rješavanje problema nestalih osoba, to je rak-rana našeg društva! Foto: Marija Molnar

Zastupnik u Hrvatskom saboru i predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček povodom Međunarodnog dana nestalih osoba u Vukovaru je izjavio da ovaj problem i dalje predstavlja rak ranu-u našem društvu.

- Prošlo je 27 godina od mirne reintegracije, a Hrvatska i dalje traži nestale. Samo je na području Vukovara više od 300 nestalih. Treba jače urgirati i tražiti od Srbije da se ovaj problem napokon počne rješavati jer to je temelj za neku buduću normalnu dobrosusjedsku suradnju. Mi ne možemo graditi dobrosusjedske odnose ukoliko ne riješimo ove bolne teme iz prošlosti. Jer one su uistinu bolne, to da obitelji nemaju grob na kojem će zapaliti svijeću i pomoliti se za svoje najmilije – poručio je Pavliček.

Pozvao je i hrvatsku stranu na jače i adekvatnije djelovanje.

- Predugo ovo traje. Nije dovoljno jednom godišnje obilježiti Međunarodni dan nestalih. Treba zahtijevati češće i redovnije sastanke s predstavnicima srbijanskih vlasti i koristiti sve mehanizme koje imamo kao punopravna članica Europske unije kako bi se ovaj problem u većoj mjeri riješio jer, na žalost, svjesni smo činjenice da dio nestalih nikada nećemo pronaći.

 

 

 

Pročitano 372 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar