Ispiši ovu stranicu

Naši stariji sugrađani posjetili Budimpeštu

Obišli sve znamenitosti i toplice Obišli sve znamenitosti i toplice Foto: Udruga žena Vukovar

Udruga žena Vukovar organizirala je krajem srpnja za korisnike projekta Nove mogućnosti – bolja socijalna uključenost starijih osoba, partnere na projektu i projektni tim dvodnevnin izlet u Mađarsku – konkretno Budimpeštu tzv.kraljicu Dunava. Bila je to odlična prilika za 50-tak naših starijih sugrađane da se međusobno druže nakon dvogodišnjih restrikcija putovanja zbog pandemije koronavirusa, doznajemo od koordinatorice Udruge žena Vukovar Mirjane Mizdrak Mišanović.

- Budimpešta je jedan od najljepših gradova Europe s mnogobrojnim srednjovjekovnim tvrđavama, baroknim dorcima, prekrasnim ulicama i brojnim mostovima koje smo posjetili uz stručno vodstvo turističkog vodiča i doznali povijest tih veličanstvenih znamenitosti. Organizirali smo i plovidbu Dunavom u večernjim satima ispod budimpeštanskih mostova i vjerujem da će ovaj izlet našim korisnicima ostati u lijepom sjećanju. S obzirom da je Budimpešta i grad mnogobrojnih termi, bili smo i na kupanju u jednima od najpoznatijih i najvećih toplica – kompleksu Szechenyi – pojasnila je Mizdrak Mišanović.

Inače projekt Nove mogućnosti-bolja socijalna uključenost starijih osoba sufinancira Europska unija iz sredstava Europskoga socijalnoga fonda, a Udruga žena Vukovar ga provodi u partnerstvu s Općinom Borovo i Udrugom za podršku žrtvama i svjedocima.

Pročitano 383 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar