Ispiši ovu stranicu

Informirale javnost o besplatnoj pravnoj pomoći

Informirale javnost o besplatnoj pravnoj pomoći Foto: Udruga žena Vukovar

Kako bi upoznale širu javnost s institutom besplatne pravne pomoći, članice Udruge žena Vukovar provele su ovoga mjeseca tri javne akcije informiranja javnosti i to u Vukovaru, Vinkovcima i Županji. Aktivnosti su održane u okviru projekta Stvaranje jednakih mogućnosti kroz pružanje pravne pomoći, a o čemu je točno riječ rekla nam je asistentica u projektu Jelena Janković.

- Provedbom ovakvih javnih akcija želimo doprijeti do što većeg broja građana i upoznati ih s institutom besplatne pravne pomoći koji je još uvijek poprilično nepoznat, pogotovo starijim osobama. Tijekom akcija dijelile smo informativne letke, sudjelovale su i volonterke, a prepoznatljive plakate o besplatnoj pravnoj pomoći ostavile smo i na ulazima institucija kako bi ih vidjelo što više građana.

Inače, ovaj projekt financira Ministarstvo pravosuđa i uprave, a provodimo ga u partnerstvu s Udrugom za podršku žrtvama i svjedocima. Oni koji su propustili ove akcije, a trebaju besplatnu pravnu pomoć, mogu nam se obratiti svakog radnog dana od 8 do 15 sati na broj telefona 032/421-191 ili doći u naše sjedište na adresi Brune Bušića 74, Vukovar – pojasnila je Janković.

Tijekom prošle godine kroz ovaj su projekt organizirane i javne tribine o besplatnoj pravnoj pomoći i to u Vinkovcima i Iloku, a ove godine u rujnu, doznajemo od Jelene Janković, u planu je održati tri javne tribine.

 

Pročitano 368 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar