Ispiši ovu stranicu

Hrvati iz švicarskoga Berna posjetili Vukovar i predali donaciju

Gradonačelnik je zahvalio na čokoladi i darovao ju župi Gradonačelnik je zahvalio na čokoladi i darovao ju župi Milan Paun

Oko 70 vjernika Hrvatske katoličke misije iz Berna u Švicarskoj posjetilo je Vukovar i razgledalo njegove povijesne znamenitosti.

Voditelj misije fra Gojko Zovko služio je svetu misu u vukovarskoj crkvi sv. Filipa i Jakova te rekao kako je cilj posjeta upoznavanje vjernika s ratnim tragedijama Vukovara.

Župniku fra Ivici Jagodiću uručio je novčanu donaciju od 10.000 švicarskih franaka, polovica je novca namijenjena župi, a polovica određenim ustanovama i udrugama.

Gradonačelniku Ivanu Penavi fra Zovko je poklonio najveću čokoladu na svijetu tešku pet kilograma, a gradonačelnik je čokoladu predao župnom uredu.  

"Hrvatske katoličke misije oduvijek su imale važnu ulogu u aktivnom pomaganju hrvatskog iseljeništva, a posebno ključnu ulogu imaju i danas u očuvanju i njegovanju hrvatskog identiteta Hrvata koji se nalaze van svoje domovine", poručio je Penava.

Ova misija djeluje u najvećem švicarskom kantonu Bernu i okuplja oko 10.000 Hrvata katolika. U Vukovar dolaze svake druge godine i donose donacije, a prikupljali su i donacije za izgradnju Spomen doma Ovčara te Vukovarskoga vodotornja.  

Pročitano 636 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun