Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109

Otvoreno 23. izdanje Pannonian Challenge-a u Osijeku

  • Četvrtak, Lip 16 2022
  • Piše: 
Otvoreno 23. izdanje Pannonian Challenge-a u Osijeku FOTO: Hrvatski radio Vukovar/Matea Karlović

Osijek je ovih dana ponovno europska prijestolnica ekstremnog sporta i urbane kulture.

U srijedu je otvoreno 23. izdanje Pannonian Challenge-a na kojemu se ove godine okuplja više od 150 natjecatelja iz 27 zemalja, a traje do 19. lipnja.

- Prvi će se u skate parku tradicionalno okušati in line roleri koji otvaraju sportski dio programa, petak je skate dan, dok su u subotu na rasporedu BMX vozači kada nas čeka i jedan veliki spektakl. Svjedočit ćemo okršaju prošlogodišnjeg pobjednika PC-a našeg Marina Ranteša te brončanog s Olimpijskih igara u Tokiju Declana Brooksa. To će biti pravi spektakl i preporučam svima da ga ne propuste -  poziva direktor festivala Jurica Barać koji ističe i humanitarnu notu ovogodišnjeg Pannoniana:

- Prikupljamo bicikle za naše prijatelje iz Ukrajine. Svatko u sljedećih 5 dana može donirati bicikl, makar i pokidan, a mi ćemo ga popraviti i otpremiti u Ukrajinu - pojasnio je Barać.

Spoj sporta i turizma u Osijeku se već neko vrijeme pokazuje dobitnom kombinacijom, a jedan od najboljih primjera upravo je Pannonian Challenge naglasili su direktorica Turističke zajednice grada Osijeka Tajana Rogulja i gradonačelnik Ivan Radić

- Imamo konstantne pozive te se traži krevet više, međutim kapaciteti su nam popunjeni - poručila je Rogulja, dok je Radić organizatorima obećao i daljnju podršku grada Osijeka:

- U ove 23 godine nije im nimalo splasnuo entuzijazam i zbog toga im upućujem velike čestitke. Grad Osijek će naravno nastaviti im pružati podršku, jer radi se o manifestaciji za koju smo naviknuli da nam s njom započinje ljeto u Osijeku - ističe Radić.

Novost je kako će premijeru na ovogodišnjem Pannonian Challengeu imati i popularni esport i to u sklopu Reboot Online Games Weeka, unutar kojeg će se održati i finale 9. sezone Adria League-a.

Pročitano 427 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase