Ispiši ovu stranicu

Okrugli stol "Utjecaj i posljedice negativne percepcije društvenih skupina prema hrvatskim braniteljima”

Okrugli stol "Utjecaj i posljedice negativne percepcije društvenih skupina prema hrvatskim braniteljima” Foto: Sandra Grgić

U organizaciji Udruge 100%-tnih HRVI 1. skupine, a pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, u petak je u Memorijalnom centru Domovinskog rata u Vukovaru održan Okrugli stol na temu „Utjecaj i posljedice negativne percepcije društvenih skupina prema hrvatskim braniteljima”.

Cilj Okruglog stola je otvoreno razgovarati o ovoj temi, čuti mišljenje predstavnika različitih društvenih skupina, donijeti odgovarajuće zaključke sa sudionicima Okruglog stola te s navedenim zaključcima upoznati predstavnike nadležnih institucija.

Predsjednik Udruge 100%-tnih HRVI 1. skupine Đuro Glogoški istaknuo je kako su na okrugli stol pozvali sve društvene skupine od studenata, umirovljenika, civilnih osoba s invaliditetom, Crkve i političara.

- Cilj jedini i onaj najvažniji je da se provede rasprava na navedenu temu jer ona postoji u javnosti, da vidimo koji su uzroci i posljedice negativne percepcije. Na do sada održanim okruglim stolovima, zaključeno je da svaka društvena skupina ima svoje obrazloženje zašto dolazi do negativne percepcije – rekao je Glogoški. 

Nenad Bučko predsjednik podružnice HNS-a Vukovar i predsjednik Županijske organizacije HNS-a Vukovarsko-srijemske županije istaknuo je kako se rado odaziva na pozive hrvatskih branitelja.

- Meni je drago što sam dobio poziv i uvijek ću se odazvati na pozive hrvatskih branitelja na ovakvu temu jer mislim da je pluralizam nešto što treba. Mislim da smo svi svjesni one povijesne činjenice o nekakvoj hrvatskoj pomirbi, a svakako treba pomiriti i različite stavove – zaključio je Bučko.

Pročitano 344 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI