Ispiši ovu stranicu

Najmlađi Vukovarci tragali za 150 pisanica

Najmlađi Vukovarci tragali za 150 pisanica FOTO: Valerija Lozančić

Središte grada danas je bilo prepuno najmlađih sugrađanki i sugrađana koji su bili u potrazi za uskršnjim pisanicama skrivenim na najznačajnim lokacijama u gradu. Ovu zabavno – edukativnu potragu organizirala je uz potporu Grada Vukovara Turistička zajednica grada Vukovara, a sve s ciljem stvaranja blagdanske atmosfere i poticanja djece na boravak na otvorenom.

Među malim Vukovarcima bio je i zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Filip Sušac koji je izrazio zadovoljstvo okupljenima.
- Grad Vukovar zajedno s Turističkom zajednicom dugi niz godina provodi akciju gdje sugrađani pronalaze pisanice. Ideja je da nagovjestimo Uskrs, najveći kršćanski blagdan, ali za karakter ima i poticanje djece da se snalaze u gradu i bolje ga upoznaju, ali i da se svi zajedno zabavnimo – rekao je Sušac.

Direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić naglasila je kako je "Uskršnji zeko" sakrio 150 pisanica diljem grada.
- Drago nam je da je grad bio prepun djece, roditelja, baka i djedova u potrazi za pisanicama. Zabavno – edukativnu igru u suradnji s Gradom osmislila je Turistička zajednica s Uskršnjim zekom koji je sakrio 150 pisanica od Vodotornja do Dvorca Eltz. Cilj cijele akcije je boravak djece na otvorenom, druženje, ali i snalaženje u gradu. Podijelili smo djeci mape grada s potencijalnim lokacijama pisanica i tako ih potaknuli na učenje i bolje snalaženje u gradu - rekla je Sekulić te dodala kako sve one koji su pronašli pisanice od ponedjeljka u uredu Turističke zajednice očekuju prigodni poklon paketi.

Pročitano 583 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI