Ispiši ovu stranicu

Hrvatski Caritas uputio nova dva kamiona pomoći Ukrajini

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiva HRV

Zamjenica ravnatelja Hrvatskoga Caritasa, Suzana Borko izvijestila je u srijedu na konferenciji za novinare kako su dva kamiona pomoći Hrvatskoga Caritasa upućena u ukrajinske gradove Kijiv, Oleksandrivsk, Mukačevo i Ivano Frankivsk, prenosi HINA. 

U ove pošiljke uključeni su brojni darovi ljudi koji su u prethodna dva tjedna donosili hranu, higijenske potrepštine, bijelu tehniku i sve potrebito u župne Caritase i skladišta biskupijskih Caritasa.

Borko je zahvalila brojnim donatorima, te posebno istaknula u potresu teško stradalu Osnovnu školu Miroslav Krleža, koja je prikupljala pakete koji s današnjom pošiljkom kreću u Ukrajinu. To je lijep primjer kako se za velikodušnost i empatiju odgaja od malih nogu, dodala je.

- U sljedećim pošiljkama planiramo poslati i lijekove sve potrebnije na terenu. Do sada su u Ukrajinu upućena dva tegljača, a zajedno s dva današnja poslano je ukupno četiri šlepera sa 144 palete prehrambenih proizvoda, higijenskih potrepština, vreća za spavanje, deka i različite tehničke opreme. Ukupna težina dosadašnjih tereta je oko 60 tona, a vrijednost donacija je 1.600.000 kuna - rekla je Borko te pojasnila kako se pomoć distribuira diljem ukrajinskog teritorija zahvaćenog ratnim razaranjem.

Pročitano 268 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI