Ispiši ovu stranicu

Penava: Broj radnih mjesta u Vukovaru se zadnjih godina kontinuirano povećava

Penava: Broj radnih mjesta u Vukovaru se zadnjih godina  kontinuirano povećava Foto: Marija Molnar

U proteklih pet godina primjetan je kontinuirani porast broja radnih mjesta u Vukovaru i to u prosjeku za 300 radnih mjesta godišnje, izjavio je na konferenciji za medije gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, služeći se podatcima Hrvatskoga zavoda za mirovinsko osiguranje.

- Riječ je o 1176 radnih mjesta više u posljednjih pet godina, odnosno porastu od 300 radnih mjesta godišnje u prosjeku. Broj zaposlenih u netom završenoj 2021.godini iznosio je 10 433, a godinu ranije 10 078, što je povećanje za 355 radnih mjesta, odnosno 3,52 posto – rekao je Penava, naglasivši i da je u siječnju ove godine 112, a u veljači 177 radnih mjesta više nego u istom razdoblju prošle godine.

Iznio je i podatak da je 2017.godine broj zaposlenih Vukovaraca u Vukovaru iznosio 4896, a 2021. godine 5819 kao i da je prošle godine u  našem gradu evidentirano 515 obrta što je povećanje od gotovo 60 posto u posljednje četiri godine.

Pročelnica Upravnoga odjela za gospodarstvo Grada Vukovara Kristina Bilić naglasila je brojne pogodnosti za gospodarstvenike u Vukovaru, a koje, kako je naglasila, doprinose ovako dobrim gospodarskim pokazeteljima

- Zasigurno da je Vukovar zbog brojnih pogodnosti koje poduzetnici mogu ovdje ostvariti, najisplativije mjesto za ulaganja. Riječ je o pogodnostima poput oslobađanja poreza na dohodak, poreza na dobit, povrat doprinosa za zdravstveno i mirovinsko osiguranje, povlaštenih cijena zemljišta u gospodarskim zonama i dr. Značajna su i sredstva koja izdvajamo za gospodarstvo i poljoprivredu iz gradskoga proračuna kao i sredstva Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara. Inače, prema analizama FINA-e za 2021. godinu Vukovar je proglašen prvim gradom po prihodima po poduzetniku – naglasila je Bilić te najavila nove javne pozive za poduzetnike i poljoprivrednike u travnju i svibnju ove godine.

.

Pročitano 318 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar