Ispiši ovu stranicu

Završena gradnja biciklističke staze preko Mitnice

Stazu su obišli gradski čelnici Stazu su obišli gradski čelnici Milan Paun

Novoizgrađenu biciklističku stazu, koja preko Ulice bana Josipa Jelačića povezuje Trga Slavija i Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, obišao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima.

Staza je duga 2.850 metara. Izvođač radova je gradska tvrtka Komunalac d.o.o., ukupna je vrijednost radova 3.306.597,86 kuna s PDV-om.

Nositelj projekta je Grad Vukovar koji je stazu gradio iz proračunskih sredstava, a s milijun kuna sufinancirao je Fond za obnovu i razvoj Grada Vukovara.

- Projekt je važan jer je riječ o sigurnosti kretanja građana, poglavito onih najmlađih. Nadali smo se da će staza biti izgrađena sredstvima u programu obnove komunalne infrastrukture na što se Vlada obvezala 2016. godine, no to se nije dogodilo pa smo pokrenuli projekt i gradili vlastitim sredstvima i uz pomoć Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara – izjavio je Penvava.

Na javni poziv Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske Unije Grad Vukovar je prijavio plan izgradnje biciklističkih staza ukupne dužine 17 kilometara, rekao je zamjenik gradonačelnika Filip Sušac.

Pročelnik Upravnoga odjela za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo Dražen Čulig rekao je da bi te staze trebala biti izgrađene na prilazim Vukovaru iz smjera Vinkovaca te na Lušcu.

Pročitano 410 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun