"Hrvatski liječnici za Ukrajinu"

Hrvatska liječnička komora (HLK) pokrenula je humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava "Hrvatski liječnici za Ukrajinu" kako bi pomogli ukrajinskom narodu i liječnicima.

HLK će na poseban račun humanitarne akcije uplatiti 300.000 kuna i poziva sve svoje članove da sudjeluju u prikupljanju pomoći.
Prikupljenim sredstvima kupit će se medicinski proizvodi i oprema kao pomoć ukrajinskim liječnicima i narodu.
-Odmah na početku brutalne agresije Ruske Federacije na Ukrajinu, Liječnička komora izrazila je solidarnost i suosjećanje s ukrajinskim liječnicima i ostalim zdravstvenim radnicima, kao i s cjelokupnim ukrajinskim narodom. Snažno osuđujemo sve brojnije napade na civilne objekte, zdravstvene ustanove i zdravstvene radnike - navodi se u priopćenju.

Ističu da će akcija trajati do 1. travnja, a sva prikupljena sredstva uplatit će na posebni fond za medicinsku pomoć Ukrajini koji su osnovale međunarodne organizacije Europski forum liječničkih asocijacija (EFMA), Stalni odbor europskih liječnika (CPME) i Svjetska medicinska asocijacija (WMA).

Navodi se da liječnici svoju donaciju mogu uplatiti na IBAN:HR7923400091511179558, s pozivom na broj 2022 te opisom uplate "Hrvatski liječnici za Ukrajinu".

Pročitano 444 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase