Ispiši ovu stranicu

Kardinal Bozanić o ćirilici u Vukovaru: Politička mudrost poznaje iznimke

Nije sazrelo vrijeme za uvođenje ćirilice, zaključili su vjernici iz Bozanićeve poruke Nije sazrelo vrijeme za uvođenje ćirilice, zaključili su vjernici iz Bozanićeve poruke Milan Paun

Oko 200 svećenika Zagrebačke nadbiskupije predvođeno zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem boravi na hodočašću u Vukovaru gdje ih je dočekao i pozdravio nadbiskup osječko-đakovački Marin Srakić.

Predvodeći misno slavlje u crkvi sv. Filipa i Jakova Bozanić je rekao kako su došli u Vukovar osnažiti se u vjeri, da je Vukovar posebno mjesto zahvalnosti na kome Bogu zahvaljujemo za dar vjere te da „hrvatsko društvo iznova preplavljuju pokušaji da se posebnost Vukovara zaniječe, da se ne gradi na istini“.

Aludirajući na pokušaj uvođenja ćirilice u službenu uporabu u Vukovaru, kardinal je rekao „da je pitanje jednoga pisma sažetak mnogih pitanja na koja odgovori nisu dani“ pa Vukovar  zaslužuje posebnu osjetljivost.

Bozanić je najavio i da će Crkva poduprijeti građansku inicijativu da se u Ustavu brak definira kao zajednica muškarca i žene.

Svećenici su u posjetu i Spomen domu Ovčara te Memorijalnom groblju hrvatskih branitelja, a popodne odlaze u Đakovo. 

Pročitano 2444 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun