Ispiši ovu stranicu

Na kiosk po informacije

Na kiosk po informacije Foto: Arhiv HRV-a

Općini Tompojevci odobreno je na Javnom pozivu za sufinanciranje projekata primjene koncepta Pametnih gradova 80 posto sufinanciranja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za nabavu informacijskih interaktivnih kioska za vanjsku upotrebu. Tako će u naseljima Mikluševci, Berak, Čakovci, Bokšić i Tompojevci postaviti pet kioska pred općinske zgrade preko kojih će općinski djelatnici  unositi informacije općine i njima upravljati.

- Kroz informacijski interaktivni kiosk objavaljivat ćemo sve aktualne informacije o događanjima u općini, objavljenim pozivima, raznim oglasima, promocijama i obavijestima usmjerenima prema našim mještanima. Ukupni iznos projekta je 225 tisuća kuna, a obavljen je i postupak javne nabave te potpisani ugovori pa bi radovi trebali biti dovršeni u roku od 60 dana - istaknuo je napčelnik općine Tompojevci Milan Grubač.

Dodao je i da su već primili povratne informacije dijela mještana koji su zadovoljni ovakvim načinom primanja informacija.

- Na ovaj smo način transparentni i omogućujemo informiranje i onima koji nemaju mogućnost korištenja interneta ili društvenih mreža. Sami uređaji iznimno su jednostavni za uporabu odnosno korisnik rukom bira sadržaj koji želi pročitati, a uređaji ujedno nude i mogućnost punjenja mobilnih telefona te mjerenja temperature i vlažnosti zraka - pojašnjava načelnik Grubač.

 

 

 

Pročitano 390 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar