Ispiši ovu stranicu

Osječkim bolnicama za modernizaciju 169 milijuna kuna

Gradi se dnevna bolnica Gradi se dnevna bolnica OBŽ

U Osijeku je održana početna konferencija projekata „Unaprjeđenje objedinjenog hitnog bolničkog prijema u sklopu KBC-a Osijek“ i „Izgradnja i opremanje dnevnih bolnica i dnevnih kirurgija u sklopu KBC-a Osijek“.

Investicija se znatnim dijelom sufinancira bespovratnim sredstvima Europske Unije, a u okviru dva ugovora za realizaciju tih projekata predviđena su sredstva u ukupnom iznosu od 169.161.695,50 kuna.

Od tog iznosa je 68.637.293,75 kuna dodijeljeno iz Europskog fonda za regionalni razvoj dok Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo zdravstva osiguravaju 87.665.034,32 kuna.

Ostatak pokriva KBC Osijek iz vlastitih sredstava.

Izgradnja nove zgrade Objedinjenog hitnog bolničkog prijema, dnevnih bolnica i dnevnih kirurgija Kliničkog bolničkog centra Osijek počela je 26. srpnja 2021. godine, planirani završetak izgradnje je 31. ožujka 2023. godine, a kompletnog projekta 31. prosinca 2023. godine.

- Objedinjeni hitni bolnički prijem izuzetno je važan za Grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju, ali i za područje cijele istočne Hrvatske. Osim smanjenja broja prijema na akutne bolničke odjele KBC-a, i dnevna bolnica i dnevna kirurgija će značajno doprinijeti boljoj dostupnosti zdravstvene zaštite stanovnicima ovog područja - rekao je zamjenik župana Mato Lukić te naglasio kako je zadovoljan ostvarenom dinamikom radova.

Ravnatelj KBC-a Osijek doc. dr. sc. Željko Zubčić kazao je kako je ovaj projekt najveći infrastrukturni projekt KBC-a u zadnjih 30 godina.

- Gradi se vrhunski zdravstveni objekt, površine 9.600 m2, koji će omogućiti bolju skrb za naše pacijente u objedinjenom hitnom bolničkom prijemu, kao i dnevne bolnice i kirurgije na jednom mjestu, što do sada nismo imali, a riješit će se ovim objektom. Čim završi izgradnja objekta planiramo njegovo opremanje, pa će javna nabava za opremanje ići paralelno s izgradnjom. Sredinom 2023. godine planiramo useljenje dijela djelatnosti u tu zgradu, a do kraja 2023. godine očekujemo da sve djelatnosti budu u punoj funkciji - kazao je ravnatelj KBC-a Željko Zubčić.

 

Pročitano 268 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun