Ispiši ovu stranicu

Rusija tvrdi da se u Ukrajini bori 200 "plaćenika" iz Hrvatske

Nekadašnji vođa BBB-a Denis Šeler, koji je šest godina ratovao u Ukrajini u bataljunu Azov, odbacio je optužbe Rusa. Nekadašnji vođa BBB-a Denis Šeler, koji je šest godina ratovao u Ukrajini u bataljunu Azov, odbacio je optužbe Rusa. HRV

Hrvatski vojni ataše u Moskvi odbio je primiti notu ruskog ministarstva obrane zbog navodnog dolaska 200 hrvatskih „plaćenika” u Ukrajinu.

Bio je pozvan na razgovor u rusko ministarstvo obrane te odgovorio da MORH niti bilo koja druga institucija u RH nemaju veze s pojedincima koji se možebitno nalaze u Ukrajini i o tome nemaju nikakvu informaciju, priopćio je MORH.

"Samo je prošli tjedan 200 hrvatskih plaćenika preko Poljske stiglo u Ukrajinu i priključilo se jednom od nacionalističkih bataljuna na jugu", rekao je glasnogovornik ruskog ministarstva obrane Igor Konašenkov., prenose agencije Interfax i TASS. Zato je vojni ataše u hrvatskom veleposlanstvu u Moskvi pozvan u rusko ministarstvo obrane.

"Vojni ataše upoznat je s protuzakonitim aktivnostima hrvatskog državljana Denisa Šelera koji je sudjelovao u borbama na jugoistoku Ukrajine 2015. godine i koji okuplja postrojbe hrvatskih plaćenika za odlazak u Ukrajinu", rekao je Konašenkov.

Nekadašnji vođa BBB-a Denis Šeler, koji je šest godina ratovao u Ukrajini u bataljunu Azov, u razgovoru za Index odbacio je optužbe Rusa.

Pročitano 310 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun