Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109

Hrvatski prijevoznici ponudili Vladi autobuse za ukrajinske izbjeglice

  • Nedjelja, Velj 27 2022
  • Piše: 
Hrvatski prijevoznici ponudili Vladi autobuse za ukrajinske izbjeglice Foto: Arhiv HRV-a

Prijevoznici okupljeni u Udrugu hrvatskih autobusnih javno linijskih prijevoza (UHAJLP) stavili su Vladi RH na raspolaganje svoje autobuse i ljudstvo za prijevoz izbjeglica iz Ukrajine, istaknuli su u nedjelju u priopćenju, prenosi HINA.

- Želimo dati naš doprinos u ljudstvu i vozilima jer je to naša odgovornost, ali i jedini način na koji se može organizirano i učinkovito prevesti izbjeglice s ukrajinske granice na za to predviđene lokacije u Hrvatskoj - izjavio je generalni direktor Arrive Dražen Divjak u ime UHAJLP-a. 

Ističu kako ta udruga okuplja velike i male privatne prijevoznike koje imaju velike kapacitete, tisuće autobusa i više od 8000 radnika.

- Riječ je u sustavu koji ima stratešku važnost za Republiku Hrvatsku i koji bi teško opstao tijekom pandemije da ga Vlada svojim mjerama zadnje dvije godine nije sačuvala - poručuju.

Dodaju da su prijevoznici partneri i velikom dijelu lokalne i regionalne samouprave te da su sada spremni vratiti zajednici u kojoj funkcioniraju i posluju kroz pomoć u rješavanju barem dijela izbjegličke krize u kojoj se našla Ukrajina.

Divjak je stoga pozvao brojne županije koje su objavile da već imaju pripremljene kapacitete za smještaj stradali, da im se, u koordinaciji s Civilnom zaštitom, jave kako bi mogli prevesti veći broj izbjeglica. 

- Isto tako, Vladi RH stojimo na raspolaganju za sve ostalo što je potrebno u rješavanju ove krize - istaknuo je Divjak.

Pročitano 555 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase