Ispiši ovu stranicu

Hrvatski Caritas prikuplja pomoć za Ukrajinu

Ilustracija Ilustracija Foto: Hrvatski Caritas

Hrvatski Caritas pokrenuo je humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za Ukrajinu, nakon što je u srijedu Ukrajinski Caritas poslao žurni poziv za pomoć preko mreže solidarnosti Caritasa Internationalis - priopćio je Hrvatski Caritas.

Stanje u Ukrajini eskaliralo je 24. veljače napadom Rusije na teritorij Ukrajine, koja je proglasila ratno stanje.

Humanitarna zajednica je na nogama, nacionalni Caritasi koji pripadaju regiji Europskog Caritasa u svakodnevnoj su koordinaciji s Ukrajinskim Caritasom te prate stanje i razvijaju planove za humanitarnu pomoć.

Hrvatski Caritas stavio je na raspolaganje svoje ljudske resurse i iskustva u organizaciji žurne dostave humanitarne pomoći potrebne za podizanje kapaciteta žurnoga pružanja pomoći koje organizira Ukrajinski Caritas.

U četvrtak je preko platforme Zoom održan konferencijski sastanak europske regije Caritasa, na kojem su sudjelovali i predstavnici Hrvatskog Caritasa. 

Naglasak je, kako ističe Hrvatski Caritas, na opremi kojom se koristi u kriznim stanjima koja su posljedica ratnih sukoba.

Hrvatski Caritas ističe kako je u tijeku evakuacija štićenika iz domova za nezbrinutu djecu, stare i nemoćne te osobe s teškoćama u razvoju koje s Caritasom SPES koordinira Američki Caritas preko humanitarnog mosta.

Hrvatski Caritas provest će projekte, što je i prije činio, u psihosocijalnoj pomoći i organiziranju ljetovanja za djecu s istoka Ukrajine, koja već godinama žive u neizvjesnosti i s posljedicama sukoba na granici, a prikupljat će i novac kojim će se poduprijeti suradnja s Ukrajinskim Caritasom.

Pročitano 272 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI