Ispiši ovu stranicu

Osijek: Više zaposlenih, manje nezaposlenih

Grad na Dravi bilježi rekordnu zaposlenost Grad na Dravi bilježi rekordnu zaposlenost HRV

Nezaposlenost je u Osijeku smanjena 18,1 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Sada su evidentirane 4.493 nezaposlene osobe što je za 996 osoba manje negoli godinu dana ranije.

Povećan je i broj zaposlenih, rekao je Ivan Ravlić, predstojnik Područne službe Osijek Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje.

S posljednjim danom prošle godine u najvećem slavonskom gradu bilo je zaposleno 50.095 osoba. U odnosu prema siječnju prošle godine zaposlenost je povećana za 1.067 osoba.
“Pozitivne brojke me ne iznenađuju jer je Osijek već krajem prošle godine imao rekordnu zaposlenost. Podsjećam da smo donijeli i rekordan proračun, najveći u povijesti Osijeka, te da je u ovom trenutku u Osijeku u tijeku realizacija projekata teških milijardu kuna. Ukinuli smo i komunalni doprinos za gospodarstvo, a počela je druga faza popunjavanja Industrijske zone Nemetin. Sve će to, vjerujem, pridonijeti još boljim brojkama”, izjavio je osječki gradonačelnik Ivan Radić.
Slični rezultati bilježe se krajem siječnja i za cijelu Osječko-baranjsku županiju. Evidentirano je 15.845 nezaposlenih osoba, to je 560 osoba (3,7 %) više nego prethodnoga mjeseca, ali i 2617 osoba (14,2 %) manje nego u siječnju 2021.

Tijekom siječnja poslodavci su na razini županije prijavili 1298 slobodnih radnih mjesta, 403 više nego prethodnoga mjeseca i 182 radna mjesta više nego u siječnju 2021.

Najviše slobodnih radnih mjesta prijavili su poslodavci iz prerađivačke industrije, obrazovanja, prijevoza i skladištenja te građevinarstva.

Pročitano 272 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun