Ispiši ovu stranicu

Djeci u izolaciji smanjena cijena vrtića

Usvojen prijedlog gradonačelnika Radića Usvojen prijedlog gradonačelnika Radića HRV

Većinom glasova vijećnici Gradskoga vijeća Osijeka prihvatili su prijedlog gradonačelnika Ivana Radića da se za siječanj, veljaču i ožujak cijena boravka djeteta u vrtiću umanji ako dijete nije pohađalo vrtić za vrijeme izolacije i samoizolacije zbog koronavirusa.

Mjesečna cijena izabranog programa smanjuje za pojedinačni slučaj zaraze koronavirusom, odnosno pojedinačno izrečenu mjeru izolacije, te za izrečene mjere samoizolacije čitavih skupina, i to za postotak razmjeran broju dana nekorištenja vrtićke usluge.

Za izostanak od tri do pet dana cijena se smanjuje za 20 posto, a za izostanak više od šest dana za 30 posto.

Osijek je među nekolicinom gradova koji su zbog pogoršane epidemiološke situacije smanjili cijenu vrtićkih programa.

Gradonačelnik Ivan Radić izrazio je zadovoljstvo što je većina vijećnika prepoznala važnost ove odluke te zahvalio roditeljima na strpljenju.
Ipak, gradonačelnik ni ovim prijedlogom nije dobio jedinstvenu podršku.

Dvoje vijećnika Možemo podnijelo je tri amandmana, jedan je bio da se mjera odnosi i na situacije kada nema pandemije, no amandmani nisu prihvaćeni. Uoči sjednice iz SDP-a su se pisanim priopćenjem obratili javnosti uz obrazloženje da smatraju kako je prijedlog manjkav pa su najavili da će biti suzdržani pri glasovanju.

Vijećnici te dvije stranke prije glasovanja na sjednici odjavili su se pa nisu glasovali te tako nisu nisu podržali prijedlog o smanjenju cijene vrtića.
Osijek ima 27 vrtića, a pohađa ih 3202 djece. Upisano je ove vrtićke godine 252 djece više, a u vrtićima rade 43 odgojiteljice. Osijek planira izgradnju triju novih vrtića i nadogradnju dvaju.

 

Pročitano 483 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun