Ispiši ovu stranicu

Fuchs: Testiranja će u najvećem dijelu škola krenuti u ponedjeljak

Ministar Radovan Fuchs Ministar Radovan Fuchs Foto: Arhiva HRV

U svim županijama podijeljen je najveći dio testova za brzo antigensko samotestiranje učenika - rekao je ministar obrazovanja Radovan Fuchs. 

- Sve je kako je zamišljeno, teče prema planu. Testiranja će u najvećem dijelu škola krenuti u ponedjeljak, a najkasnije u srijedu. Ukoliko roditelji ne žele testirati svoje dijete, ne moraju ga testirati, potpisat će jednu izjavu, obrazac da ne pristaju na samotestiranje djeteta i s time preuzimaju činjenicu da, ukoliko dijete bude u kontaktu s nekim tko je pozitivan, morat će ostati u samoizolaciji, a ostala djeca neće - pojasnio je Fuchs te dodao kako je cilj ove mjere ukidanje samoizolacije učenika kako bi svi oni koji nisu bolesni bili u školi.

Mjera samotestiranja učenika trajat će mjesec dana, nakon toga, roditelji više ne testiraju djecu. Nakon tog razdoblja, ukoliko se pojavi pozitivan slučaj u razredu, testira se isključivo taj razred. Fuchs je okrio i da će HZJZ objaviti ukidanje mjere samoizolacije za učenike na svojim stranicama u subotu.

Pročitano 512 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI