Ispiši ovu stranicu

Mjere za ublažavanje poskupljenja sredinom idućega tjedna

Premijer Andrej Plenković Premijer Andrej Plenković Foto: Arhiva HRV

Paket mjera za ublažavanje poskupljenja energenata Vlada će predstaviti sredinom idućega tjedna - najavio je u četvrtak na sjednici Vlade premijer Andrej Plenković.

- U proteklom razdoblju pozorno smo analizirali kretanje cijena energenata, pratimo što rade druge zemlje i pripremili smo sveobuhvatan paket mjera koji će Vlada predstaviti sredinom idućega tjedna - rekao je Plenković.

Najavio je izdašan paket mjera kojim će se ublažiti udar na standard građana zbog rasta cijena energenata, a vodit će se računa i o poduzetnicima i poljoprivrednicima.

Paket će se, prema riječima Plenkovića, odnositi na proširenje opsega i povećanje iznosa socijalnih transfera najugroženijim i najranjivijim skupinama u društvu, socijalnim ustanovama i umirovljenicima.

- Mjere će ići za tim da rast cijena struje i plina, koji je nažalost nemoguće potpuno obuzdati, bude što manji - rekao je Plenković.

Plenković je naglasio kako za razliku od građana drugih država članica Europske unije, hrvatski građani u proteklom razdoblju nisu osjetili značajni rast cijena energenata.

- Primjerice cijena električne energije u Europskoj uniji je krajem prošle godine porasla prosječno 30 posto, a plina i preko 70 posto, a to nije slučaj u Hrvatskoj - pojasnio je Plenković. 

Pročitano 349 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI