Ispiši ovu stranicu

Penava: Od naših bogatstava i resursa koristi imaju drugi

Penava: Od naših bogatstava i resursa koristi imaju drugi Foto: Arhiva HRV

Predsjednik Domovinskog pokreta, Ivan Penava i saborski zastupnik Stipo Mlinarić održali su konferenciju za medije na temu aktualne političke situacije s naglaskom na povećanje cijena.

Stipo Mlinarić u uvodu konferencije osvrnuo se na odluku državnog odvjetništva u Osijeku koje je odbacilo kaznenu prijavu protiv počinitelja ubojstva četverogodišnje Martine Štefančić i njezine bake, počinjenog 21. ožujka 1992. godine u Borovu selu.

- Dijete je ubijeno sa svojom bakom Bernardicom na prvi dan proljeća 1992. u Borovu selu. Martina Štefančić, ubijena je i od hrvatske države 01. veljače 2022. godine kada je Državno odvjetništvo u Osijeku odbacilo kaznenu prijavu protiv počinitelja te nitko nije odgovarao za smrt malog djeteta od četiri godine – rekao je Mlinarić.

Predsjednik Domovinskog pokreta poručio je kako se obrtnici i gospodarstvenici u Hrvatskoj suočavaju s porastom cijene plina, kao ključnog energenta, za više od 300-400 posto u odnosu na prošlu godinu.

- Hrvatska je jedna bogata zemlja čijim bogatstvima i resursima upravljaju drugi i drugi imaju koristi od toga, dok na žalost naši vodeći političari, tajkuni, nerijetko zbog svojih nečasnih i koruptivnih radnji završavaju u zatvorima, a istodobno potpisuju ugovore i prodaju to nacionalno bogatstvo u bescjenje. Podsjećam Vas na naftna polja u Sibiru i Siriji koja više nisu u Hrvatskim rukama te na koruptivne ugovore koje je tadašnji premijer Sanader potpisao te MOL isporučio u strano vlasništvo, a čime je od jedne bogate države, kakva je Hrvatska u pogledu energenata, učinio Hrvatsku ovisnom o globalističkoj politici Bruxellesa i nalogodavaca Andreja Plenkovića, dok Hrvatska čak 30 posto svojih potreba za plinom proizvodi sama. Imamo preskupu državu, previše uhljeba u ovoj državi koji previše koštaju. Ta kompozicija koja se vuče nema suverenističku politiku. Nažalost, nemamo ni državnika koji je u stanju tu politiku provesti i ispast će sve kao i svih ovih godina na kraju, da je država bez državnika najskuplja država, a nažalost tu skupoću plaćaju obični hrvatski građani - zaključio je Penava.

Pročitano 458 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI