Ispiši ovu stranicu

Umjesto masovne grobnice u Sotinu pronađen arheološki lokalitet

Do sada pronađeni samo dijelovii triju tijela Do sada pronađeni samo dijelovii triju tijela HRV

Nakon obavljenih pokusnih istraživanja treće moguće lokacije masovne grobnice na putu prema Dunavu kod Sotina utvrđeno je da se radi o arheološkom nalazištu i da ostatci ljudskih tijela potječu iz davnih vremena, izjavio je za Hrvatski radio Vukovar pukovnik Ivan Grujić, načelnik Uprave za zatočene i nestale osobe.

Nastavljeni su radovi na istraživanju potencijalne masovne grobnice kod klaonice u Sotinu, a Grujić kaže da su informacije o sadašnjim masovnim grobištima dobivene od kolega iz Srbije nakon nekoliko sastanaka te razgovora šefova država i vlada te ministara vanjskih poslova.

Grujić očekuje da će pretraga lokacije pokraj klaonice biti dovršena sutra, a pronađu li posmrtne ostatke, počet će ekshumacija. U primarnoj grobnici pronađeni su dijelovi triju tijela dok su ostali nekamo premješteni.

Iz Sotina su u Domovinskom ratu 43 osobe nasilno odvedene i nestale. Do sada su pronađeni posmrtni ostatci njih 18, od toga 12 kod vučedolskih vinograda i ostali u pojedinačnim grobnicama. Još se traga za 25 osoba i obavljeno je 30 pretraga potencijalnih grobišta. 

Pročitano 1998 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun