Ispiši ovu stranicu

Otvaraju se nove mogućnosti povlačenja sredstava iz europskih fondova

Susret ministrice i župana Susret ministrice i župana VSŽ

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske Unije u Vinkovcima je predstavilo prvi poziva na dostavu projektnih prijedloga u okviru Programa transnacionalne suradnje Središnja Europa 2021. - 2027.

Predstavljanje su pratili gradonačelnici i načelnici gradova i općina s područja Vukovarsko-srijemske županije, a cilj je priprema dokumentacije u realizaciji ideje kroz valjane projekte prekogranične suradnje.

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske Unije Nataša Tramišak prije predstavljanja prvog poziva sastala se sa županom Vukovarsko-srijemske županije Damirom Dekanićem te potom s gradonačelnikom Vinkovaca Ivanom Bosančićem.

- U novom razdoblju nudi nam se puno više sredstava za ove programe koji trebaju težiti zelenoj Europi, pametnoj Europi, bolje povezanoj Europi, održivom rastu i razvoju, inovativnosti i konkurentnosti poduzetnika. U regionalnom operativnom programu daje se mogućnost nerazvijenim područjima da više koriste sredstva iz Europske Unije – rekla je Tramišak.

Župan Dekanić je rekao da će načelnici i gradonačelnici biti spremni za novo razdoblje, pronaći partnere i izraditi kvalitetne projekte.

Pročitano 335 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun