Ispiši ovu stranicu

Vukovarsko-srijemska županija objavila tri Javna poziva za sport, mlade i demografiju

ilustracija ilustracija Foto: Vukovarsko-srijemska županija

Županijski odjel za sport, mlade i demografiju obavještava sve zainteresirane za sudjelovanje i ostvarivanje prava u Programu demografskih i sportskih mjera Vukovarsko-srijemske županije u 2022. godini kako će  se moći prijaviti na Javne pozive već od 15. veljače 2022. godine.

U sklopu demografskih mjera planirana su tri Javna poziva.

1. Pomoć obiteljima sa četvero i više djece do 18 godina - u iznosu od 1.000,00 kn mjesečno prijaviteljima koji imaju četvero i više djece do 18 godina, da djeca imaju prebivalište na području Vukovarsko-srijemske županije, jedan roditelj ili izvanbračni drug ili skrbnik ili posvojitelj je nezaposlen, ili je samohrani roditelj ili skrbnik ili posvojitelj te da prijavitelji imaju prebivalište na području Vukovarsko-srijemske županije. 

2. Sufinanciranje troškova prijevoza vlakom redovitih studenata s područja Vukovarsko-srijemske županije u 2022. godini.

Pravo na sufinancirani prijevoz ostvaruju redoviti studenti koji studiraju u Osijeku i Slavonskom Brodu imaju pravo na dvije besplatne povratne karte ili četiri besplatne jednosmjerne karte tijekom kalendarskog mjeseca, redoviti studenti koji studiraju u ostalim mjestima (Zagreb, Rijeka, Split i druga mjesta) imaju pravo na jednu besplatnu povratnu kartu ili dva besplatne jednosmjerne karte tijekom kalendarskog mjeseca i redoviti studenti koji studiraju na području Vukovarsko-srijemske županije imaju pravo na besplatnu mjesečnu kartu. 

3. Financiranje zdravstvenog pregleda sportaša do 18 godina. 

Ovaj Javni poziv ima za svrhu stvoriti uvjete za unapređenje sportskih rezultata putem dijagnostike, oporavka i saniranjem povreda sportaša a radi praćenja zdravstvenog stanja i sprečavanja mogućih zdravstvenih komplikacija djece do 18 godina podupirat će se sveobuhvatna zdravstvena zaštita financiranjem njihovih zdravstvenih pregleda u  Domovima zdravlja gradova, sportskim ambulantama, liječnicima specijalistima i slično. 

Provedbu programa Javnih poziva provodi Upravni odjel za sport, mlade i demografiju Vukovarsko-srijemske županije. Dokumentacija potrebna za prijavu na Javne pozive biti će dostupna na službenim stranicama Vukovarsko-srijemske županije. 

Pročitano 756 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI