Ispiši ovu stranicu

Vrijednost poljoprivredne proizvodnje u 2021. porasla 8,1 posto

Vrijednost poljoprivredne proizvodnje u 2021. porasla 8,1 posto Foto: Arhiva HRV

Vrijednost poljoprivredne proizvodnje u 2021. godini porast će za 8,1 posto u odnosu na godinu ranije, a vrijednost realnog dohotka u poljoprivredi za 3,1 posto, pokazuje druga procjena realnog dohotka u poljoprivredi koju je objavio Državni zavod za statistiku.

Prema drugoj procjeni, očekuje se da će u 2021. godini vrijednost poljoprivredne proizvodnje biti povećana za 8,1 posto prema godini ranije i iznositi 19,7 milijardi kuna.

Vrijednost realnog dohotka u poljoprivredi procjenjuje se na 10,3 milijarde kuna, što je rast od 3,1 posto.

Prema podatcima iz Državnog zavoda za statistiku bruto dodana vrijednost za prošlu godinu procjenjuje se na 9,2 milijarde kuna, što je u odnosu na 2020., kada je iznosila 8,7 milijardi kuna, rast od 5,8 posto.

- Druga procjena realnog dohotka u poljoprivredi za Republiku Hrvatsku izračunana je na temelju podataka dobivenih iz istraživanja Državnog zavoda za statistiku, administrativnih podataka Poljoprivredne savjetodavne službe i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju - pojasnio je Matej Pejković, voditelj Službe ekonomskih računa poljoprivrede i šumarstva te pojasnio kako će se konačni rezultati procjene objaviti u rujnu 2022. godine. 

Pročitano 359 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI