Ispiši ovu stranicu

Podravka želi surađivati s poljodjelcima u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Martina Dalić i Damir Dekanić Martina Dalić i Damir Dekanić VSŽ

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić i predsjednica Uprave Podravke iz Koprivnice Martina Dalić održali su u palači Srijem u Vukovaru radni sastanak.

Tema je bila suradnja poljoprivrednih proizvođača iz naše županije s ovom velikom tvrtkom za preradu poljoprivrednih proizvoda.

- Cilj i želja Podravke je smanjiti uvoz poljoprivrednih i inih sirovina koje koristimo u proizvodnji te ih supstituirati poljoprivrednim proizvodima koji su proizvedeni u Hrvatskoj – istaknula je Dalić nakon sastanka.

Dodala je i kako vjeruje da će se komunikacija s Vukovarsko-srijemskom županijom nastaviti kroz već započete projekte, ali i kroz mogućnosti koje donose nadolazeće godine, posebice one iz Nacionalnog programa oporavka i otpornosti koji predstavlja višegodišnji financijski okvir.

Župan Dekanić je rekao kako je cilj županije da bude vidljiva i prisutna u svim područjima života, posebice u gospodarskim krugovima u Republici Hrvatskoj.

- Proizvodnja na ovom području je sve organiziranija pa i mogućnosti rastu iz dana u dan. Županijski projekti rastu, a veliki broj ih se bliži i svome završetku pa je sukladno tome nužno izraditi studije isplativosti i sondirati tržište kako bismo na vrijeme uočili gdje ima prostora za plasman naših proizvoda – naglasio je župan.

Dodao je da je dogovorena daljnja suradnja na način da će Podravku promptno izvješćivati o modelima i mogućnostima koje nude kako bi suradnju realizirali na obostrano zadovoljstvo i ostvarili dobru proizvodnju.

Pročitano 358 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun