Ispiši ovu stranicu

Uručeni ugovori o stipendiranju učenika i studenata

Uručeni ugovori o stipendiranju učenika i studenata Foto: Sandra Grgić

U Gradskom muzeju Vukovar upriličeno je svečano uručivanje Ugovora o stipendiranju za učenike i studente koji su ostvarili pravo na stipendiju za školsku i akademsku 2021./2022. godinu. 

Za ovu namjenu u proračunu Grada Vukovara osigurano je 1.600.000,00 kuna, a dodijeliti će se ukupno 250 stipendija i to 89 studentima deficitarnih zvanja, 99 studentima ostalih zvanja te 62 stipendije učenicima deficitarnih zanimanja.

Ugovore su učenicima i studentima uručili gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava i zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Filip Sušac. Gradonačelnik je uz pozdravne riječi poželio svim učenicima i studentima još više uspjeha u akademskoj godini.

- S posebnim zadovoljstvom mogu reći da je ovo rekordna godina po broju stipendija u Gradu Vukovaru. Kao i prethodnih godina stipendiranje učenika i studenata s područja grada Vukovara provodi se i uz potporu, odnosno, donacije drugih gradova. Jedan značajan broj gradova prijatelja i županija sudjeluje u ovoj lijepoj priči. Također, važno je istaknuti i prijatelje, u vidu jedinica lokalne samouprave, ali i tvrtki koje subvencioniraju ljetovanje vukovarskih osnovnoškolaca. Sve je ovo u domeni obrazovanja i sve to skupa ide u smjeru poticanja djece na obrazovanje i na ostvarenje što boljih rezultata u obrazovanju – naglasio je gradonačelnik Ivan Penava.

uručivanje stipendija grad

Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje, Darko Dimić naglasio je kako se ovakvim mjerama nastoji što više, u ovo teško doba, kada cijene svega rastu, pomoći roditeljima učenika i studenata.

- Iznos stipendije za studente deficitarnih zanimanja je 1.000,00 kuna mjesečno za 10 mjeseci u akademskoj godini, za studente ostalih zanimanja 500,00 kuna i za učenike deficitarnih zanimanja stipendiju u visini 400,00 kuna mjesečno za 10 mjeseci u akademskoj godini. Pored ovih stipendija učenici i studenti imaju subvencioniranu mjeru prijevoza. Vjerujemo da ovakve mjere značajno pomažu roditeljima u financiranju obrazovanja svoje djece – pojasnio je pročelnik Dimić.

Pročitano 497 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI