Ispiši ovu stranicu

U Vinkovcima otvoren edukacijski centar za svjetlovodne tehnologije

U Vinkovcima otvoren  edukacijski centar za svjetlovodne tehnologije Foto: Grad Vinkovci

Prvi centar za svjetlovodne tehnologije edukacijskog tipa u Hrvatskoj otvoren je u Vinkovcima s ciljem stvaranja osposobljenih kadrova koji su trenutno prilično traženi na tržištu rada.

Centar je otvoren na inicijativu Grada Vinkovaca i Tehnološkog parka Vinkovci, u čijim prostorijama su u tijeku i prve radionice, treninzi i certificiranja za polaznike, buduće stručnjake za rad na svjetlovodnim kablovima i svjetlovodnoj mreži.

- Ovo vidim kao jednu veliku priliku za sve naše građevinske tvrtke koje se bave infrastrukturnim radovima, ali isto tako i za sve nezaposlene da usvoje nova specijalizirana znanja i vještine koja su danas potreba na tržištu rada. Analizom tržišta došli smo do spoznaje da ne postoji dovoljno specijaliziranih kadrova za ovakve poslove na našem području te smo odlučili otvoriti jedan ovakav trening centar gdje bi svi zainteresirani stekli određena specijalizirana znanja i vještine kako bi bili konkurenti na sve zahtjevnijem tržištu rada - istaknuo je zamjenik gradonačelnika grada Vinkovaca, Josip Romić, naglasivši ovom prigodom kako su za sve korisnike usluga HZZ-a ovakve edukacije potpuno besplatne.

Direktor Tehnološkog parka Vinkovci, Josip Gilja pojasnio je kako su polaznici aktualnih radionica, koje su na programu od 26. do 28. siječnja, radnici koji rade na IKT sustavima na području grada Vinkovaca, a uključena je i Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci jer nešto slično u skorijoj budućnosti planiraju organizirati i za učenike.

Nove radionice na rasporedu su od 9. do 11. i od 23. do 25. veljače. 

Pročitano 394 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI