Ispiši ovu stranicu

Vukovarsko-srijemska županija donirala deset tona jabuka Dubrovačko-neretvanskoj

Vukovarsko-srijemska županija donirala deset tona jabuka Dubrovačko-neretvanskoj Foto: Vukovarsko-srijemska županija

Deset tona jabuka donirali dubrovačkoj luci Gruž predstavnici Vukovarsko-srijemske županije za korisnike socijalnih i zdravstvenih ustanova te dobrotvornim udrugama s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić izjavio je ovom prilikom kako je riječ o prijateljskoj gesti Vukovarsko-srijemske županije koja na taj način uzvraća tradicionalnu donaciju mandarina.

- Dvanaest godina Vukovarsko-srijemskoj županiji šaljemo donaciju mandarina, a prijatelji nam već četvrtu godinu uzvraćaju s donacijom jabuka. Ni mandarine Vukovaru, niti jabuke Dubrovniku nisu prijeko potrebne, već je riječ o gesti prijateljstva i dobroj suradnji dva kraja Hrvatske - rekao je Dobroslavić te podsjetio kako ove dvije županije surađuju kroz rad razvojnih agencija i ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode.

- Pokušavamo poboljšati suradnju i u turizmu, što je sad ometeno koronakrizom. Nastavit ćemo i s ustrajanjima za boljom povezanosti između Vukovara i Dubrovnika i to preko zračne luke u Osijeku – naglasio je Dobroslavić.

Župan vukovarsko-srijemski Damir Dekanić istaknuo je veliko zadovoljstvo suradnjom između dviju županija.

- Vukovarsko-srijemska županija može puno od Dubrovačko-neretvanske županije naučiti o turizmu, a želimo napraviti i iskorak u prehrambenoj i drvnoj industriji, za što i na jugu Hrvatske ima interesa – rekao je Dekanić.

Dekanić je dodao i kako će donacija jabuka stanovnike juga podsjetiti i na sve teže probleme istoka Hrvatske koji se bori s koronakrizom, iseljavanjem i demografskim izazovima.

Pročitano 336 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI