Ispiši ovu stranicu

HS: Je li se zadržavanjem Savanovića u pritvoru pokušalo promijeniti odnos snaga u gradskom vijeću, a time i volja birača na izborima?

Filip Sušac, predsjednik HS GO Vukovar Filip Sušac, predsjednik HS GO Vukovar Foto: HRV

Gradska organizacija Hrvatskih suverenista Vukovar uputila je priopćenje medijima povodom prekida 4. sjednice Gradskog vijeća Grada Vukovara na kojoj nije bio nazočan vijećnik Hrvatskih suverenista Nemanja Savanović. Zbog nemogućnosti donošenja odluka ista je prekinuta i nastaviti će se u ponedjeljak 27. prosinca 2021. godine. 

U priopćenju navode kako zbog velikog interesa javnosti, medija i pretjerano euforičnih naslova vezanih za nedolazak njihovog vijećnika dužni su detaljnije pojasniti novonastalu situaciju:

Slijedom okolnosti Nemanja Savanović je bio priveden na ispitivanje vezano za fizički sukob koji se dogodio u Ivankovu u noći s 13. na 14. studenoga 2021. godine zbog činjenice što je automobil koji je dao na korištenje prepoznat u blizini navedenog incidenta. Nakon ispitivanja, vezano za predmetni postupak, evidentno je da vijećnik Nemanja Savanović ni na koji način nije sudjelovao u incidentu, no unatoč tome zadržan je i onemogućen mu je dolazak na sjednicu Gradskog vijeća.

Ovim putem osuđujemo svako nasilno ponašanje i očekujemo od nadležnih institucija da u daljnjem postupku utvrde sudionike događaja. Iako je zadržavanje Nemanje Savanovića u skladu sa zakonom, postavlja se pitanje zašto se čak 40 dana od navedenog incidenta čekalo s ispitivanjem? Zbog čega je vijećnik Savanović, unatoč tome što nije bio sudionik incidenta zadržan više od 30 sati u pritvoru? Je li to bilo klasično ispitivanje ili je politički motivirano? Je li netko htio promijeniti odnos snaga u gradskom vijeću, a time i volju birača na izborima?” - navodi se u priopćenju za javnost.

Priopćenje za medije, koje potpisuje Filip Sušac, predsjednik HS GO Vukovar završava izrazima žaljenja zbog ove, kako navodi, slučajnosti koja je onemogućila normalan rad Gradskog vijeća Grada Vukovara uz očekivanje nesmetanog nastavka sjednice, i donošenje važnih odluka u interesu svih građana Vukovara.

 

Pročitano 641 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac