Ispiši ovu stranicu

Učenička zadruga Vrijedne ruke na božičnom sajmu

Učenička zadruga Vrijedne ruke na božičnom sajmu Foto: OŠ Nikole Andrića

U sklopu Adventa u Vukovaru Učenička zadruga Vrijedne ruke, Osnovne škole Nikole Andrića, predstavit će i prodavati izrađene proizvode.

Učenička zadruga Vrijedne ruke već duži niz godina izrađuje različite proizvode poštujući sva ekološka načela. Svi proizvodi izrađeni su ručno, s puno ljubavi i uloženog truda učenika i nastavnika Osnovne škole Nikole Andrića koji marljivo rade tijekom cijele godine, a kako bi pokazali svoju kreativnost, marljivost, inovativnost i nekim starim i odbačenim stvarima udahnuli novi život.

- Zadruga Vrijedne ruke dugi niz godina sudjeluje na božićnom sajmu i to je jedna jako lijepa suradnja u kojoj učenici i učitelji mentori svoje proizvode mogu prezentirati, mogu lokalnoj zajednici pokazati pokazati sve ono što rade tijekom godine. Naša učenička zadruga funkcionira na principu da smo svi uključeni u rad nje, svi učenici od prvog do osmog razreda. Učenici su uključeni kroz svoje izvannastavne aktivnosti. Smisao učeničke zadruge je prvenstveno da mi razvijajući ekološku svijest učenika, razvijamo financijsku pismenost. U zadrugu smo svi uključeni jer mislimo da je to jako bitno. Prošle subote imali smo radionicu na kojoj su djeca pekla kolače skupa s našom kuharicom i učiteljicama koje vode domaćinstvo. Odaziv je bio veliki, atmosfera prava blagdanska i smatramo kako takve radionice treba češće organizirati - rekla je ravnateljica Osnovne škole Nikole Andrića Josipa Kotromanović Sauka.

U njihovom ovogodišnjem katalogu proizvoda možete pronaći idealne božićne poklone za vaše bližnje, prijatelje i poslovne partnere. Svakom vašom narudžbom, njihova mala srca postaju sve veća.

- Katalog prezentira što su djeca tijekom ove školske godine radila i stvarala. Prvenstveno su tu božićni ukrasi rukom rađenim, ali ima i slika koja se zove šareni Vukovar. Ona je napravljena od drveta. Zatim u katalogu su i ukrasi, božićni kolačići, nakit koji je ručno izrađen od kože i drveta, torbe i ruksaci s otiscima nekih ključnih simbola koji se odnose na grad Vukovar – rekla je Kotromanović Sauka.

Školsku zadrugu Osnovne škole Nikole Andrića možete posjetiti na ovogodišnjem Božićnom sajmu u prekrasnom Perivoju dvorca Eltz danas do 19 sati te u subotu od 9 do 12 sati.

Pročitano 396 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI