Ispiši ovu stranicu

Priprema se izgradnja vertikalne obale u vukovarskoj luci

Priprema se izgradnja vertikalne obale u vukovarskoj luci Foto: Marija Molnar

U Vukovaru je potpisan ugovor za pripremu projektne dokumentacije za izgradnju 300 metara nove vertikalne obale u luci Vukovar,  vrijedan gotovo 1,7 milijuna eura. Potpisali su ga predstavnici Lučke uprave Vukovar i Uprave IGH d.d. Projekt sufinancira  EU u iznosu od 85 posto, ostatak državni proračun RH, a traje od kolovoza 2020. do kraja ožujka 2024.godine.

- U okviru ovog ugovora izradit će se idejni, glavni i izvedbeni projekt, dokumenti vezani za zaštitu okoliša, prometno-tehnološki elaborat kao i studija vidljivosti, a ishod bi trebale biti dozvole potrebne za gradnje. Nakon toga slijedi daljnje apliciranje na Eu fondove kako bi se osigurala sredstva za izgradnju. Ideja je izgraditi 300 metara nove vertikalne obale u luci Vukovar, povezati se s postojećom željezničkom infrastrukturom izgradnjom novih industrijskih kolosjeka kao i cestovnom, izgradnjom pristupnih cesta. Predviđena je nova komunalna infrastruktura, nove manipulativne površine i otvorena skladišta. Na ovaj bi način luka postala efikasnija, infrastruktura modernija, a usluge kvalitenije i brže - pojasnila je Iva Horvat, v.d.ravnateljice Lučke uprave Vukovar.

Predsjednik uprave IGH d.d.Robert Petrosian naglasio je da su vrlo sretni zbog sudjelovanja u ovom projektu.

-Riječ je o velikom projektu, značajnom ne samo za regiju nego i cijelu Hrvatsku i iznimno smo sretni što dajemo svoj doprinos. Posljednji tako velik projekt radili smo u Zadru – istaknuo je Petrosian.

Događaju je nazočila i Duška Kunštek, ravnateljica Uprave unutarnje plovidbe u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, naglasivši da je ovo jedan od strateški važnih projekata za Slavoniju.

 

 

Pročitano 452 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar