Ispiši ovu stranicu

Vukovarski Komunalac spremno dočekao prvi snijeg

Vukovarski Komunalac spremno dočekao prvi snijeg Foto: Robert Rac

Program zimskog održavanja cesta provodi se od polovice studenog do polovice travnja, a u tome su razdoblju osoblje, vozila i strojevi gradske tvrtke Komunalac u pripravnosti 24 sata na dan.

Prema riječima tehničkog direktora Marka Mlakića tvrtka Komunalac održava 198 kilometara cesta.

- Komunalac Vukovar održava ukupno 198 kilometara cesta koje su trenutno prohodne, dobro održavane, posoljene i spremne za prometovanje. Mi posjedujemo oko 10-tak vozila koji su opremljeni s posipačima i plugovima. U tih 10-tak vozila ulaze i traktorska vozila, radni strojevi, mini utovarivači odnosno sve ono što je potrebno da bi se prohodnost osigurala. Što se tiče količine soli koje posjedujemo ona je uvijek oko 200 tona u svakom trenutku i dobavljači su spremni u bilo kojem trenutku isporučiti dodatne količine – pojasnio je Mlakić

Mlakić je pozvao sve sugrađane da čiste nogostupe ispred svojih kuća, da za vrijeme padanja snijega ne parkiraju na cestama jer time onemogućuju njihovo čišćenje, otežavaju rad Zimskoj službi te dovode u opasnost sebe i svoje sugrađane.

- Nogostupe odnosno, pješačke staze u središtu Grada održava Komunalac. Sukladno pravilniku o komunalnom redu svaki građanin, vlasnik građevine je dužan ispred svoga doma, kuće ili stana održavati površinu čistom odnosno dužni su očistiti napadali snijeg – rekao je Mlakić.

Pročitano 419 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI