Ispiši ovu stranicu

Radi se projektna dokumentacija županijskog Transportno-logističkog centra

Radi se projektna dokumentacija županijskog Transportno-logističkog centra Foto: VUSŽ

U organizaciji Vukovarsko-srijemske županije, u Vinkovcima je održana početna konferencij u okviru projekta Izrada projektno -tehničke dokumentacije Transportno - logističkog centra Vukovarsko -srijemske županije. Govorili su župan vukovarsko -srijemski  Damir Dekanić, zamjenik gradonačelnika Vinkovaca Josip Romić te ravnatelj županijske Razvojne agencije Ilija Cota.

- Dolaskom na mjesto župana zatekao sam dosta projekata koji su u tijeku. S nekima sam zadovoljan, a nekima baš i ne. Ovo je jedan od onih projekata za koje mislim da ima itekako smisla jer može biti strateški – istaknuo je Dekanić, naglasivši kako je poznato da imamo problem pruge s dionicom od Vinkovaca do Okučana, te da se svim snagama nastoji potaknuti njena rekonstrukcija. 

- Rečeno je da će u roku od dvije godine plan te rekonstrukcije biti gotov, a kada bude završeno, ovo će biti krucijalan projekt – naglasio je. 

Sama pozicija transportno - logističkog centra u Vinkovcima je izuzetno dobra jer otvara prostor za puno djelatnosti, pa je, ističe župan Dekanić,  Vukovarsko -srijemska županija svojom brzom reakcijom i izlaskom s jednim ovakvim projektom zauzela poziciju koju su priželjkivale i mnoge druge županije. 

- Velika odgovornost leži na izrađivaču projekta, ali i svima nama kako bi taj projekt polako proširivali, pa stoga pozivam na suradnju sve dionike koji sudjeluju u njegovoj izradi – poručio je župan. 

Inače, namjena centra obuhvaća zonu za obavljanje logističko - distribucijskih i proizvodnih djelatnosti. U njoj se planira pružiti sve potrebne aktivnosti kako za distribuciju tako i mogućnosti skladištenja robe. Dio površine centra sadržavat će i komunalno opremljene građevinske parcele koje će biti ponuđene zainteresiranim poduzetnicima za obavljanje proizvodno -prerađivačke i uslužne djelatnosti. 

Iz županije poručuju da ovaj projekt za cilj ima povećati i doprinijeti stvaranju povoljnog poduzetničkog okruženja, a  što će potaknuti razvoj Vinkovaca i cijele županije. 

Pročitano 464 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar