Ispiši ovu stranicu

KORONA – Beroš: Pada broj zaraženih, no i dalje pune bolnice

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiva HRV

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata novih 3797 osoba zaraženo koronavirusom, a 71 osoba je umrla, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite. Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas je 26.824. Među njima je 2329 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga 326 na respiratoru, a u samoizolaciji je trenutno 23.617 osoba.

Ministar zdravstva Vili Beroš na sjednici Vlade otkrio je da bilježimo pad od 16% u odnosu na prošli tjedan.

 - Posljednjih dana smanjuje se broj novih slučajeva, no broj onih koji su izgubili bitku s bolešću je visok. Zato ponovno pozivamo na cijepljenje građane svih dobnih skupina, a pogotovo starije i one s komorbiditetima. Virus ne prestaje s prilagodbom. Nedovoljan broj cijepljenih omogućava virusu daljnje mutacije. Prema posljednjim informacijama Centra za kontrolu bolesti SAD-a kod cijepljenih osoba 8 puta je manja vjerojatnost zaraze te 25 puta manja vjerojatnost hospitalizacije i smrti nego kod necijepljenjih. - izjavio je Beroš.

U VSŽ 76 NOVIH POZITIVNIH, JEDNA OSOBA JE PREMINULA
U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 76 novih pozitivnih osoba na COVID-19, potvrđenih PCR testiranjem (23 osobe iz Vinkovaca, 7 osoba iz Vukovara, po 5 osoba iz Privlake i Županje, po 3 osobe iz Bošnjaka, Posavskih Podgajaca, Starih Jankovaca i Vere, po 2 osobe iz Borova, Gradišta i Trpinje, te po 1 osoba iz Bobote, Bršadina, Gaboša, Ilače, Ivankova, Jarmine, Korođa, Lipovače, Ludvinaca, Mikluševaca, Negoslavaca, Ostrova, Pačetina, Rokovaca, Sotina, Starih Mikanovaca, Šiškovaca i Vođinaca). Trenutno su u županiji hospitalizirane 62 osobe, 564 osobe su u samoizolaciji, a jedna je osoba preminula.

U OBŽ 211 NOVIH SLUČAJEVA, PREMINULE SU 4 OSOBE
Četiri osobe s područja Osječko-baranjske županije umrle su u protekla 24 sata od posljedica zaraze koronavirusom, a potvrđeno je 211 novooboljelih osoba od Covida-19, objavio je u petak županijski Stožer Civilne zaštite OBŽ. Umrle su osobe s područja grada Belišća te općina Koška, Petlovac i Gorjani, u dobi od 65, 81, 86 i 89 godina. Od 470 uzoraka, testiranih u posljednja 24 sata, 211 je bilo pozitivno na koronavirus. Najviše novooboljelih osoba, njih 93, je s područja Osijeka, 25 s područja Našica i 11 s područja Valpova, priopćili su iz Stožera. Na liječenju u osječkom Kliničkom bolničkom centru i našičkoj Općoj županijskoj bolnici je ukupno 119 osoba, oboljelih od Covid-19, od kojih je 20 na respiratoru. Na području županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 871 osoba, naveli su iz tamošnjeg Županijskog stožera CZ.

Pročitano 428 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac