Ispiši ovu stranicu

Domovinski pokret u Vukovaru odao počast prvom hrvatskom predsjedniku

Domovinski pokret odao počast dr. Franji Tuđmanu Domovinski pokret odao počast dr. Franji Tuđmanu Foto: Sandra Grgić

Podno biste dr. Franje Tuđmana na Trgu Republike Hrvatske u Vukovaru, u povodu 22. obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika izaslanstvo Domovinskog pokreta zapalilo je svijeće i odalo počast dr. Franji Tuđmanu.

Ispred Domovinskog pokreta nazočnima se obratila Ivana Mujkić koja je naglasila kako se na ovaj način prisjećaju najveće ličnosti u novijoj hrvatskoj povijesti.

- Na ovaj smo se način prisjetili najveće ličnosti u novijoj hrvatskoj povijesti, čovjeka koji je tada na krilima hrvatskog naroda, želje i volje za slobodnom Hrvatskom, poveo hrvatski narod kroz uspješnu borbu temeljem koje smo dobili ono o čemu smo godinama sanjali, a to je slobodna hrvatska zemlja – rekla je Mukić te dodala kako je jedna od važnijih odluka Franje Tuđmana, a koja se tiče grada Vukovara ona o mirnoj reintegraciji hrvatskoga podunavlja.

- Jedna od njegovih važnijih odluka bila je mirna reintegracija koja je provedena na takav način da smo se ovdje vratili jednim mirnim putem, uspostavili ovdje ponovno vlast i vratili Hrvate u njihove domove. Danas su neka novija vremena, na sreću mi koji ovdje živimo i koji smo stasali, Hrvatsku volimo na drugačiji način. Trebamo je graditi po uzoru na nekadašnja vremena, ali u jednom drugačijem smislu, kroz gospodarski napredak, kroz brigu o našim najmlađima, kroz brigu o tome da svima onima koji žele ovdje ostati, omogućimo da ta naša Hrvatska, za koju smo se borili i toliko je željeli, bude zemlja u kojoj mladi žele ostati i zemlja u kojoj će mladi željeti zasnivati svoje obitelji – naglasila je Mujkić.

Mujkić se osvrnula i na politiku dr. Franje Tuđmana. Pozvala je sve one koji se pozivaju na politiku dr. Franje Tuđmana da se u skladu nje i ponašaju.

- Ukoliko se pozivamo na politiku dr. Franje Tuđmana onda se tako trebamo i ponašati. U skladu s tim moramo donositi svoje odluke, posebice tu mislim na sve političke aktere na hrvatskoj sceni. Svjedoci smo da se često svi pozivaju na dr. Franju Tuđmana, ali mislim da svojim djelima pokazujemo svoje neke drugačije programe, želje i svjetonazore – pojasnila je.

Pročitano 643 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI