Ispiši ovu stranicu

Poduzetnicima u Donjem Miholjcu 300.000 kuna

Karolina Štander jedna je od dobitnica potpora Karolina Štander jedna je od dobitnica potpora RDM

Gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić potpisao je ugovore s poduzetnicima koji su sudjelovali na javnom pozivu za poticanje razvoja poduzetništva.

Ukupan iznos iz proračuna bio je nešto veći od 300.000 kuna, a poduzetnici, uglavnom početnici te mala poduzeća i obrti mogli su se natjecati za deset mjera, rekao je Aladić.

„Nadam se da će vam ova sredstva pomoći u sadašnjem i budućem poslovanju te obrazovanju i stručnom osposobljavanju”, poručio je gradonačelnik potpisnicima ugovora.

Najviše podnesenih prijava bilo je za projekte poduzetništva žena, za mlade poduzetnike i poduzetnike početnike dok je nešto manje zanimanje bilo za potpore za polaganje stručnih i majstorskih ispita, za obrazovanje i osposobljavanje te za subvencije za najam poslovnog prostora.

Za projekte očuvanja tradicijskih zanimanja, sudjelovanje na sajmovima, financiranje priprema i kandidiranje EU projekata, te za ulaganja u standarde kvalitete nije bilo podnesenih prijava.

Zahvaljujući na potpori Karolina Štander je rekla kako će joj novac dobro doći za unaprjeđenje poslovanja budući da njena tvrtka Stander j.d.o. sada otvara novi poslovni prostor u Miholjačkom Poreču. Bavi se zastupanjem domaćih i stranih tvrtki uglavnom u području metalske i drvne industrije.

Pročitano 437 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun