Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109

Vatrogasci upozoravaju: oprezno s korištenjem božićnih dekoracija

  • Nedjelja, Stu 28 2021
  • Piše: 
Vatrogasci upozoravaju: oprezno s korištenjem božićnih dekoracija Foto: Arhiv HRV-a

Kročili smo u blagdansko vrijeme s prvom nedjeljom Došašća, kada palimo prvu adventsku svijeću, a osim adventskog vijenca domove će krasiti i mnoge druge dekoracije.

Upravo tim povodom poziv na oprez šalju vatrogasci jer je u ovome razdoblju povećana opasnost od izbijanja požara do kojih može doći zbog neopreznog korištenja dekoracija.

Iz Hrvatske vatrogasne zajednice ističu kako iskustvo pokazuje da je božićna rasvjeta koja se koristi kod ukrašavanja često neispravna, a upaljene božićne dekoracije i ukrasne svijeće ostavljaju se bez nadzora u blizini božićnog drvca.

Pri tome prirodno božićno drvce predstavlja posebnu opasnost jer se brzo se osuši i potrebno mu je svega 30 sekundi da izgori i zahvati okolni namještaj. Stoga se ne smije se postavljati u blizini izvora topline niti je preporučljivo koristiti prskalice na božićnom drvcu.

- Pridržavanjem ovih savjeta zajednički možemo uživati u nadolazećem blagdanskome razdoblju, bez požara i nesreća. Također, kako bi upozorili građane na potencijalne opasnosti od izbijanja požara zbog neispravnih dekoracija, Hrvatska vatrogasna zajednica tijekom prosinca provodi preventivnu kampanju. Tako su prigodni plakati s porukama postavljeni diljem Hrvatske, a radijski i TV spotovi emitiraju se na nacionalnoj i lokalnoj razini kako bi približili savjete građanima - poručio je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

U slučaju da primijetite požar odmah nazovite vatrogasce na broj 193 ili Centar 112, apel je iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Pročitano 374 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase