Ispiši ovu stranicu

Aladrović o odbijanju testiranja: Poslodavci će odlučivati o sudbinama tih ljudi

Aladrović o odbijanju testiranja: Poslodavci će odlučivati o sudbinama tih ljudi Foto: Arhiva HRV

Obavezne Covid potvrde u svim javnim i državnim službama na snazi su od sutra u ponoć, a danas se provodi masovno testiranje djelatnika koji nisu cijepljeni.

Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne skrbi Josip Aladrović poručio je kako još neko vrijeme može shvatiti ljude koji se ne žele cijepiti, no da odbijanje testiranja nije racionalno.

- Mislim da svi moramo pokazati odgovornost prema sebi i drugima. Hoće li rezultirati, nadam se da neće, očekujem da će velika većina biti odgovorna. Ako se pojave pojedinačni slučajevi, poslodavci će odlučivati o sudbinama ljudi, no nadam se da se takvi slučajevi neće ponoviti - rekao je Aldarović.

Osvrnuo se i na prosvjede koji se već danima održavaju u Zagrebu, ali i drugim dijelovima zemlje. 

- Oni sigurno od početka imaju političke elemente i isključivo političke elemente, a ne neke druge. Pronaći racio u tim prosvjedima je teško. S druge strane, građani imaju pravo na prosvjede, no drugo je što mi ne možemo pronaći racio u tome. Siguran sam da će prosvjedi jenjati u jednom trenutku kada se dokaže da nemaju logiku - pojasnio ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne skrbi. 

Pročitano 417 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI